Pensiunea Verde - Baia Sprie

Vissza HU Back to EN

 

De ce să alegem destinația Baia Sprie ?

Tur Virtual atracții turitice Baia Sprie și imprejurimi

Orașul Baia Sprie a fost declarat stațiune turisticăîin 2012 deoarece pe lânga poziția foarte bună geografică pe care o ocupă în Maramureș oferă turiștilor posibilitatea de a admira multiplele obiective turistice din împrejurimea sa. Baia Sprie are în administrație 2 lacuri, 2 rezervații naturale, complex de schi , edificii istorice, iar la distante relativ mici se găsesc biserici de lemn din patrimoniul UNESCO, mănăstiri, muzee. Fiind la o distanță foarte mică de municipiul Baia Mare turiștii au posibilitatea să viziteze și reședinta județului Maramureș.

Imprejurimile orașului Baia Sprie, sunt cele mai importante locuri de interes turistic din zonă. Atât vara cât și iarna aveți nenumărate posibilități pentru a vă petrece vacanța aici.

 Ca și zone de agrement amintim pârtiile de schi de la Șuior și Mogoșa , pârtii dotate cu telescaun, nocturnă, tunuri de zăpadă,piste bob, etc.., ideale pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Pe timp de vară va invităm să vizitați rezervația naturală Lacul Albastru (www.laculalbastru.ro) , Să faceți o drumețtie la rezervația Creasta Cocșului , sau lla doar 10 minute de mers cu mașina din centrul orașului puteți vizita Lacul Bodi , Vârful Mogosa (1246m) precum și lacul artificial de la Cota 1000 Șuior.

In satul Chiuzbaia, localitate care aparține de Baia Sprie puteti vizita rezervația fosiliferă sau puteti urca pe vf. Igniș

In apropiere de Baia Sprie se afla rezervatia naturala Creasta Cocosului ( www.creastacocosului.ro )

, arie naturala protejata încadrata la categoria monumente ale naturii care este situata in Muntii Gutai, judetul Maramures.

Baia Sprie este un oras din judetul Maramures , are o populatie de aproximativ 16000 locuitori. A fost unul dintre centrele miniere importante din Maramures. Oras minier atestat documentar în anul 1329, Baia Sprie îsi mentine în timp o individualitate aparte în zona, oferind vizitatorilor multe obiective turistice de interes cum ar fi:

  • La doar 10 km de Baia Sprie se gasesc 2 biserici de lemn incadrate in lista patrimoniului cultural mondial UNESCO .Biserica de lemn de la Surdesti cunoscuta ca si cea mai inalta biserica de lemn din lume precum si biserica de lemn de la Plopis.

Ca edificii de importanta istorica si arhitecturala deosebite, mai amintim :

  • cladirea fostei scoli generale nr. 1, cunoscuta si sub numele de Zarda terminata in anul 1890;

  • fantana frumoasei Spria situata pe latura sudica a Bisericii Romano Catolice montaj metalic clasic realizat in a doua jumatate a secolului al XIX-

  • capela Calvaria biserica ridicata in anul 1848 sub dealul Minei, o constructie caracteristica prin forma cilindirca a altarului.

De asemenea Baia Sprie este cel mai bun bun punct de plecare pentru destinatiile consacrate din Maramures in sud: Municipiul Baia Mare, Manastirea Rohia, Tara Lapusului, cat si in nord: biserici de lemn UNESCO, manastirea Barsana, Cimitirul vesel de la Sapanta, Mocanita si multe altele. Indiferent daca doriti sa vizitati lacurile , dealurile din jurul orasului si partiile de schi, sau poate doriti sa vizitati muzee ori manastiri, va asiguram ca Baia Sprie este cel mai bun punct de plecare, el centrandu-se la o distanta relativ mica indiferent de ceea ce cautati.

Oferta circuit de 5 zile in Maramures

Lacul Albastru

 

Pârtia de schi

Vedere de pe Vf. Mogoșa 1246 m

Creasta Cocoşului

Formata din 2 camere,în prima cameră 1 pat single si o canapea extensibila, in a doua cameră un pat matrimonial ,TV LED, wifi, frigider , grup sanitar propriui.

Rezervă acum

Noutăţi & Informaţii

Mar
2018

Acceptăm plata cu tichete de vacanță!

Mar
2018

Tu ce faci vara aceasta? Dacă vrei să vezi locuri frumoase alege un pachet "Circuit de 5 zile în Maramureș"Vezi oferta

Mesaj